SOCIALE ECONOMIE

LD3 vzw is erkend als plaatselijk initiatief voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Deze erkenning laat ons toe om doelgroepmedewerkers mee te nemen in een traject van socio-professionele inschakeling. Dit betekent dat ze ‘on the job’ gecoacht en omkaderd worden gedurende een periode van 1 à 2 jaar, met de bedoeling om hen dichter bij de arbeidsmarkt te brengen.

Concreet zijn verschillende artikel 60-medewerkers aan de slag om onze infrastructuur beter te ontsluiten. Meer info: https://febiovzw.org/

OU(T)ILS

Affiche-Ou(t)ils

Begin 2020 werd Ou(t)ils opgericht in de schoot van Miro. Ou(t)ils is een klusdienst, opgericht in de schoot van Miro, en biedt kleine herstellings-, onderhouds- en verfraaiingswerken aan. Alle inwoners en organisaties in Vorst kunnen er gebruik van maken. Een website is in de maak.

Julie Lebout is operationeel verantwoordelijke binnen Ou(t)ils.

Julie Lebout

Glenn Maes is trajectcoach LD3 vzw en begeleidt de artikel 60-medewerkers doorheen hun traject die actief zijn binnen Ou(t)ils.

Mati is klusinstructeur en zorgt ervoor dat de klusjesmannen een degelijke opleiding krijgen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Mati

Onze klusjemannen: Abdel, Djani, Qathan en Djani.

Mati, Abdel, Djani, Qathan en Djani

BUURTRESTAURANT HET ANKER

Februari 2020 waren de renovatiewerken in de Marcqstraat eindelijk af! Ons nieuw sociaal economie project, een buurtrestaurant, opgericht in de schoot van Het Anker, kon van start gaan. Voor meer info nodigen we u graag uit een kijkje te nemen op https://www.facebook.com/HetAnkerBuurtrestaurant

Barbara Manhaeve is trajectcoach LD3 vzw en begeleidt de artikel 60-medewerkers doorheen hun traject die actief zijn binnen het buurtrestaurant Het Anker.

IMG_2668
Barbara Manhave

Lore Dognaux is kok-instructeur en begeleidt de tijdelijke medewerkers in de keuken.

Lore Dognaux