De ladder beklimmen

De éénjarige opleiding van Hassan (26) bij Ou(t)ils zit er bijna op.

Reeds op 17 jarige leeftijd was hij in Burundi werkzaam als chauffeur en schoonmaker, iets wat hij zelf omschrijft als ‘polyvalent medewerker’. Toen Hassan in 2019 in België kwam startte hij onmiddellijk, met de hulp van het OCMW van Vorst, met een cursus Frans en wiskunde.

In september 2021 ging Hassan (26) aan de slag bij Ou(t)ils.  

@ COOPCITY

“Rachid, de klusinstructeur van Ou(t)ils, heeft me echt de kneepjes van het vak geleerd”, weet hij ons te vertellen. “Plafonneren, vloeren, kranen vervangen, loodgieterwerkjes, al die zaken heb ik nu onder de knie, ik ben superfier.”

Ook niet onbelangrijk: Hassan houdt enorm van dit beroep, dit is echt wat hij wil blijven doen in zijn verdere carrière. Op zelfstandige basis, of in loondienst, daar is hij nog niet goed aan uit.

“In het begin was mijn grootste probleem niet op de werkvloer zelf, maar elke dag tijdig op de werkvloer staan”, vertrouwt hij ons toe. “Samen met de klusinstructeur en de trajectcoach zochten we manieren om hiervoor een oplossing te vinden.” Die tussentijdse evaluaties waren echt wel belangrijk voor mij. Het doet zoveel goed om te horen wat ik allemaal goed deed, om af en toe een schouderklopje te krijgen. Ook het evalueren van mijn werkpunten hielp me om te groeien in deze sector.’

@ COOPCITY